Acasă Blog Stiri ePremier League revine pentru sezonul 2023/24 la EA Sports FC
ePremier League revine pentru sezonul 2023/24 la EA Sports FC

ePremier League revine pentru sezonul 2023/24 la EA Sports FC

Editorul de jocuri Electronic Arts (EA) a anunțat revenirea ePremier League pentru sezonul 2023/2024.

Competiția, care include din nou un fond de premii de 100.000 de lire sterline, vede jucătorii concurând reprezentând fiecare dintre cele 20 de cluburi din Premier League. Toate cluburile sunt obligate să trimită jucători în ePremier League, care include concurenți atât pe Xbox, cât și pe Playstation.

Revenirea pentru 2023/2024 marchează cel de-al șaselea sezon pentru ePremier League, o competiție de esports cu echipe din Premier League, liga de fotbal de top din Marea Britanie.

Este pentru prima dată când ePremier League se desfășoară sub franciza EA Sports FC recent lansată și rebrandata.

Pe lângă returnarea unui fond de premii de 100.000 de lire sterline, turneul va acorda un număr nespecificat de locuri în UEFA eChampions League și FC Pro World Championships.

Finalele ePremier League din acest sezon se vor desfășura în direct și se vor desfășura pe două weekenduri. Primul weekend se va desfășura în perioada 20-21 ianuarie, unde cele patru cluburi de top vor câștiga locuri în Marea Finală. Echipele rămase vor avea o a doua șansă să li se alăture jucând împotriva lor pe 23 martie, înaintea Marii Finale din 24 martie.

 

Turneul începe cu calificarea online în noiembrie, cu date diferite în funcție de club. Formatul finalelor din acest sezon va vedea cluburile să trimită doi reprezentanți care concurează în meciuri 1v1 împotriva perechilor din alte cluburi. Există calificări și turnee separate pentru jucătorii Xbox și PlayStation.

Știrea urmează dezvăluirii de către EA a ecosistemului său de sport EA Sports FC la sfârșitul lunii trecute. Noul ecosistem de sport EA Sports FC este împărțit între FC Pro Leagues – care include ePremier League și competiții similare pentru alte ligi naționale de fotbal – și FC Pro Open, o cale de calificare deschisă către profesioniști.

Sezonul general de sporturi are un fond total de premii de 1 milion de dolari (~820.000 GBP).

 

EA Sports FC 2024 a fost lansat pe 29 septembrie. Jocul este prima lansare pentru EA sub rebranding-ul său de la FIFA, ca urmare a ruperii relației pe termen lung dintre EA și organismul de conducere al fotbalului FIFA.

Directorul comercial al Premier League, Will Brass, a comentat: „Pe măsură ce ePremier League intră în al șaselea sezon, suntem încântați să oferim din nou fanilor oportunitatea de a reprezenta clubul lor favorit din Premier League într-un turneu de esports de elită.

„Peste cinci sezoane de acțiune palpitantă ePremier League am văzut o dramă incredibilă, cu un campion diferit încoronat în fiecare sezon și jucători noi care continuă să-și facă un nume pe scena globală. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne rezervă turneul 2023/24.”

Sezonul trecut, jucătorii de la Leeds United Olle „Ollelito” Arbin și Tom Stokes au fost încoronați campioni ePremier League 2022/23.

Sursa: https://esportsinsider.com/2023/10/ea-epremier-league-2023-24

Abonează-te la Newsletter

PARTENERI