Acasă Blog Stiri Top 5 Cele mai bune placi de captura pentru PC, PlayStation și Xbox
Top 5 Cele mai bune placi de captura pentru PC, PlayStation și Xbox

Top 5 Cele mai bune placi de captura pentru PC, PlayStation și Xbox

Cele mai bune plăci de captură se evidențiază la streaming și înregistrarea gameplay-ului tău de pe PC, PlayStation și Xbox. Îmbunătățește-ți setup-ul de streaming cu cele mai bune plăci de captură enumerate aici.

Cele mai bune plăci de captură pentru gaming și streaming pentru PC, PlayStation și Xbox reprezintă instrumente esențiale pentru pasionații de gaming și creatorii de conținut, oferindu-le posibilitatea de a captura și împărtăși momente incredibile din universul jocurilor lor preferate.

Dacă vrei să înregistrezi gameplay-ul și să faci livestream-ul consolei tale pe site-uri precum Twitch și YouTube, ai nevoie de cea mai bună placă de captură. În acest articol am ales cele mai bune plăci de captură video de la branduri de încredere precum Elgato și Asus pentru a te ajuta să alegi varianta potrivită pentru tine.

Va trebui să iei în considerare compatibilitatea cu consola ta, opțiunile de conectivitate și rezoluția maximă, toate în raport cu suma pe care vrei să o cheltuiești.

Cum să alegi cea mai bună placă de captură

La fel ca și în cazul tuturor echipamentelor de streaming, există mai multe aspecte de luat în considerare decât ai crede când cumperi cea mai bună placă de captură. Noi recomandăm să-ți restrângi căutarea folosind aceste factori:

Compatibilitate

Placa de captură pe care o alegi trebuie să funcționeze cu setup-ul tău general. Verifică specificațiile pentru a te asigura că este compatibilă cu sistemul de operare al calculatorului tău și platforma ta preferată de streaming, precum și cu orice software de editare video.

Porturi de intrare/ieșire

Plăcile de captură au în mod tipic porturi de intrare pentru a conecta diferite surse video, acestea incluzând DisplayPort, HDMI DVI sau VGA. Dacă vrei să capturezi gameplay-ul de pe o consolă, vei avea nevoie de o placă cu intrări HDMI sau video componente. Verifică că ieșirea se va conecta la computerul tău, de obicei prin Thunderbolt pe un calculator Mac sau USB.

Performanță

Pentru a-ți menține streaming-urile fluide și fără întârziere sau lag, vei dori o placă de captură cu specificații precum latență redusă și suport pentru rate de cadre mari.

Reputația brandului

Alegerea unui brand cunoscut și de încredere pentru placa ta de captură poate oferi un sentiment de siguranță. Când spunem ‘un brand bun’, ne referim la unul care îți va oferi suport util, actualizări firmware și, sperăm, o garanție pentru placa ta de captură astfel încât să dureze cât timp ai nevoie.

Preț

La fel ca în cazul tuturor componentelor hardware, costul plăcilor de captură poate varia. Cel mai bine este să-ți setezi mai întâi un buget și apoi să compari opțiunile din gama ta de preț.

Acestea sunt cele mai bune plăci de captură astăzi:

 

Elgato HD60 X

Elgato este un nume important în lumea plăcilor de captură (și în lumea hardware-ului de gaming în general) de ani de zile. HD60 X este o placă de captură fantastică proiectată pentru a funcționa bine atât cu PlayStation 5, cât și cu Xbox Series X.

HD60 X permite captura la o rezoluție de până la 4K (60 fps), oferind imagini de înaltă calitate și rate ridicate de cadre, inclusiv 1440p (120 fps) sau 1080p (240 fps). Placa de captură este dotată cu tehnologia de rata de reimprospătare variabilă, asigurând o experiență fluentă și lipsită de lag, ideal pentru jocurile de ultimă generație.

Una dintre marile sale avantaje este capacitatea de a oferi control deplin utilizatorilor asupra fluxului lor. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot alege propriile configurații de computer și pot utiliza software-ul de difuzare preferat pentru a transmite conținut de înaltă rezoluție către audiența lor pe diverse platforme video.

Fiind parte a gamei de produse Elgato, HD60 X este recunoscut pentru performanța și calitatea sa superioară. Este conceput pentru a satisface exigențele streamerilor și jucătorilor pasionați, oferind o soluție fiabilă și eficientă pentru capturarea și difuzarea gameplay-ului la cel mai înalt standard posibil.

Specificații Elgato HD60 X:

Rezoluție: 2160p30, 1440p60, 1080p60, 1080p30, 1080i, 720p60, 576p, 480p

Funcționează cu: Xbox Series X|S, PS4, PS5, Nintendo Switch, PC

Conectivitate: HDMI, USB-C

Preț: ~ $159

Link eMag: Elgato HD60 X

Link PCgarage: Elgato HD60 X

 

ASUS TUF Gaming Capture Box CU4K30

Indiferent dacă transmiți de pe consolă sau de pe PC, ASUS TUF Gaming Capture Box îți deschide porțile către stream-uri de gaming de înaltă calitate, captivante pentru audiența ta. Cu suportul HDR pentru passthrough de până la 4K60 prin cele două porturi HDMI 2.0, transmiți senzația și detaliile fascinante ale jocurilor tale în timp real.

Captura fluidă a momentelor de gaming și interacțiunile live devin posibile cu ASUS TUF Gaming Capture Box. Prin conectarea căștilor și a controlerului la cele două mufe de 3,5 mm, oferiți membrilor echipei și publicului tău o experiență audio captivantă, completând senzația de imersiune în universul jocurilor tale preferate.

Specificații ASUS TUF Gaming Capture Box:

Rezolutie: 4K 60Hz HDR, 1440p 144Hz HDR, 1080p 240Hz HDR

Conectivitate: HDMI

Compatibiltate: Xbox, Playstation, Nintendo Switch si PC (Certified OBS Studio)

Preț: ~ $199

Link Emag: ASUS TUF Gaming Capture Box CU4K30

Link PCgarage: ASUS TUF Gaming Capture Box CU4K30

 

Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2

Cu placa de captură Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2, vă aduceți experiența de gaming la un nivel superior, capturând și înregistrând momentele cheie în rezoluție 4K60 HDR10. Fiind un instrument esențial pentru pasionații de gaming și creatorii de conținut, această placă de captură oferă performanțe excepționale și o gamă largă de funcționalități pentru a vă îmbunătăți experiența de gaming și streaming.

Specificații Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2:

Rezolutie: 2160p60, 1080p60, 1080p30, 1080i, 720p60, 720p30, 576p, 576i, 480p

Conectivitate: HDMI

Interfață: PCIe x16

Compatibiltate: PC, PlayStation 4, Xbox One

Preț: ~ $199

Link Emag: Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2

Link PCgarage: Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2

 

AVerMedia LIVE Gamer ULTRA

Placa de captură Live Gamer Ultra de la AVerMedia este prima care folosește o conexiune HDMI 2.1 – ceea ce înseamnă că poate suporta rezoluții mai mari și rate de cadre de până la 120fps pe PS5 și Xbox Series X. Cu o trecere maximă 4K144, capturează gameplay-ul neted și realist și face streaming-ul tău extrem de performant.

Designul acestei plăci de captură este plăcut, cu iluminare RGB pe care o poți personaliza. Este și compactă, așa că stă discret pe un birou de gaming sau pe o unitate media. AVerMedia Live Gamer Ultra 2.1 este o placă de captură premium pentru consolele next-gen.

Specificații AVerMedia Live Gamer Ultra:

Rezoluție: 2160p30, 1440p60, 1080p120, 1080p60 HDR

Funcționează cu: Xbox Series X|S, PS4, PS5, Nintendo Switch, PC

Interfață: USB 3.1 (USB-C)

Intrare video: HDMI 2.0

Preț: $199

Link Emag: AVerMedia LIVE Gamer ULTRA

 

Elgato Cam Link 4K

Cu placa de captură Elgato Cam Link 4K, pasionații de gaming și creatorii de conținut descoperă o modalitate simplă și eficientă de a captura și de a partaja momentele lor de gaming sau de creație în rezoluție 4K uimitoare.

Această placă de captură compactă și ușor de utilizat permite transformarea camerei foto DSLR, sau a camerei video într-o sursă de captură video de înaltă calitate, direct pe computer. Cu tehnologia avansată 4K, Cam Link 4K permite captura video și streaming-ul în rezoluție ultra-clară și detaliată, oferind o experiență vizuală captivantă și autentică.

Specificații Elgato Cam Link 4K:

Rezoluție: 1080p60, 2160p30

Interfață: USB 3.0

Intrări: HMDI

Compatibil cu Game Capture, OBS, Skype, YouTube, Facebook Live, Twitch si altele

Preț: ~ $125

Link Emag: Elgato Cam Link 4K

Link PCgarage: Elgato Cam Link 4K

De la performanțele excepționale și rezoluția înaltă până la compatibilitatea excelentă și latența redusă, aceste plăci de captură reprezintă o investiție valoroasă pentru cei dornici să ofere publicului lor experiențe de gaming autentice și captivante.

Fie că alegi plăcile de captură avansate pentru rezoluție 4K și HDR, sau pe cele mai accesibile pentru streaming-ul în timp real, fiecare opțiune aduce beneficii unice și performanțe remarcabile.

Importanța acestor dispozitive în mediul gamingului și al streaming-ului nu poate fi neglijată, oferindu-le creatorilor de conținut unelte esențiale pentru a-și îmbunătăți și diversifica experiența lor online.

Spor la gaming și la streaming!

 

Sursa: https://videogamer.ro/?p=2619

Abonează-te la Newsletter